Filmpilot deel 2 Languedoc-Roussillon

Beleef de thuispremière van de Frankrijk Huis Reisreporter

Ons filmavontuur in mei in Zuid Frankrijk was er één om niet snel te vergeten! Een leuke crew, met overenthousiaste regisseur Gideon, kundige cameraman Daniel, onze compleet onvoorbereide maar altijd spontane gaste Nancy en een overijverige ik. Er was geen draaiboek en ook geen lijst van verplichte shootings. Bewust voor gekozen, want als je de spontane ervaringen en de beleving wilt vastleggen van een gast dan mag het dus geen vooropgezet en in-elkaar-gezette  scene worden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Net echte toeristen

Alles voor de spontaniteit dus, en alles voor het perfecte shot. Weer,  decor en locatie en toeval bepaalden mede de perfecte setting. Vier dagen lang zijn we als echte toeristen door het Zuidfranse Languedoc-Roussillon gereden. We  bezochten mystieke Abdijen, slenterden door van die echt Franse dorpjes, volgden een korte  wijnproefcursus bij een gepassioneerde  wijnboer, wisten een monnik-in-witte-jurk zover te krijgen ons rond te leiden door tuin en in kerketoren, en werden allemaal betoverd door de prachtige vestingstad Carcassonne. Tussendoor maakten we tijd om aan de geneugten van ons verblijf te proeven, want daar leende ons verblijf in  Jardins de Saint Benoit zich uitstekend voor! Dit resort is één van van onze favorieten uit ons zomeraanbod en ik wilde graag laten voelen waarom. We verbleven er in een héérlijke villa, met tuin, met zwembad. Het ontbijt in het restaurant was een feestje, met verse croissants, overheerlijke megamuffins, veel fruit en veel koffie. We lieten onze gaste Nancy verrassen met een vierhanden Ayurvedamassage, terwijl wij ons in het zweet werkten in de sauna en hammam van de SPA op het park. Nancy en ik hadden ons genietmomentje aan de rivier langszij en als groep van vier  hebben we genoten van een onvervalste braai in onze tuin, verzorgd door onze Zuid Afrikaanse regisseur Gideon. Een barbecueavond die zijn (en ons) bloed sneller deed stromen en zijn hart liet overlopen van jeugdsentiment.

Reis met een missie

Kortom, we vulden de dagen met activiteiten die elke andere vakantieganger in deze streek zou doen. We ontdekten een stukje Languedoc dat we zonder uitzondering in ons hart sloten. Het was een reis met een missie.  Werken was genieten. Het verblijf in deze streek werd een beleving waar we nu alle nog steeds met een big smile aan terugdenken. En dat is precies wat wij met onze adressen en locaties in Frankrijk willen beogen;  ontdekken – beleven – genieten.  En de beste manier om dat te vertellen is door de ogen van een gast. De pilot moet dan ook de kick-off zijn van een serie die we hopen te maken op diverse van onze locaties in heel Frankrijk.

Het eindresultaat; Frankrijk Huis Reisreporter

Een nadeel van onze geslaagde trip; we kwamen terug met meer dan 200 minuten film en moesten dit reduceren tot een filmpje van ruim 5 minuten! Een bereklus, met name voor Gideon. Voor mij een proces van tandenknarsend loslaten van goeie shots, allemaal ter ere en meerdere glorie van het totale plaatje. Nieuwsgierig geworden? Graag nodig ik je uit om nu de thuispremière te beleven, dus ga er voor zitten en reis vijf minuten met ons mee!

Ga je mee?

Dus wil JIJ de volgende keer met ons mee als gast&reisreporter,  meld je dan snel aan via www.frankrijkhuis.nl en wie weet word jij onze volgende reispartner!

3 gedachtes over “Filmpilot deel 2 Languedoc-Roussillon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s